Verwarmingstips voor de winter: bespaar energie zonder in te leveren op comfort


De winter kan erg gezellig zijn, maar helaas gaat het ook gepaard met een flink stijgende energierekening. Gelukkig zijn er genoeg manieren om energie te besparen zonder ook maar iets aan comfort in te leveren. In dit artikel geven we enkele verwarmingstips voor de winter, zodat u het lekker warm kunt hebben zonder dat uw energierekening de pan uit rijst.

Stel uw thermostaat slim in

De thermostaat is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw verwarmingssysteem. Stel deze dus slim in! Draag bijvoorbeeld een extra laag kleding in huis zodat u de temperatuur op de thermostaat enkele graden lager kunt zetten. Elke graad minder betekent al snel een besparing van zo'n 7% op uw energiekosten. En wist u dat u met een slimme thermostaat tegenwoordig ook op afstand de temperatuur kunt regelen? Zo kunt u bijvoorbeeld de verwarming alvast aanzetten wanneer u op weg naar huis bent.

Isoleer uw woning

Een goed geïsoleerde woning is essentieel voor comfortabel en energiezuinig wonen. Zorg dus dat uw woning goed geïsoleerd is en er geen onnodige warmte verloren gaat. Investeer bijvoorbeeld in dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Zo houdt u niet alleen de warmte binnen, maar is uw woning ook nog eens beter bestand tegen vocht en tocht.


Optimaliseer uw verwarmingssysteem

Uw verwarmingssysteem is vaak meer dan alleen een thermostaat en radiatoren. Laat uw verwarmingssysteem regelmatig onderhouden en optimaliseren door een erkende installateur zoals H&L Installaties. Dit kan bijvoorbeeld door uw oude verwarming te vervangen door een energiezuinige variant, of door uw radiatoren te ontluchten zodat deze beter warmte afgeven. Hierdoor werkt uw verwarmingssysteem niet alleen efficiënter, maar verkleint u ook nog eens de kans op storingen.

Kies voor duurzame oplossingen

Duurzaamheid is hot, en dat geldt ook voor uw verwarmingssysteem. Kies bijvoorbeeld voor een zonneboiler of een warmtepomp, waarmee u op een duurzame manier warm water en verwarming kunt regelen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee op de lange termijn.

Maak gebruik van natuurlijke warmtebronnen

Maak gebruik van natuurlijke warmtebronnen zoals de zon en het licht. Zorg dus dat uw ramen overdag open zijn zodat de warmte van de zon uw huis kan verwarmen. Doe 's avonds de gordijnen dicht zodat de warmte binnen blijft. Ook kaarsen en koken op gas geven natuurlijk warmte af, dus maak hier slim gebruik van.

Conclusie

Met deze verwarmingstips voor de winter kunt u op een slimme en eenvoudige manier energie besparen zonder in te leveren op comfort. Door uw thermostaat slim in te stellen, uw woning te isoleren, uw verwarmingssysteem te optimaliseren, voor duurzame oplossingen te kiezen en gebruik te maken van natuurlijke warmtebronnen, kunt u flink besparen op uw energierekening. Neem gerust contact op met H&L Installaties voor meer tips en advies afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo weet u zeker dat u er warm én duurzaam bij zit deze winter.

Contacteer ons - Installateur voor herstellingen en onderhoud | H & L Installaties BV | Installatie & onderhoud verwarming, airco & sanitair

Contacteer ons - Installateur voor herstellingen en onderhoud | H & L Installaties BV | Installatie & onderhoud verwarming, airco & sanitair

Tijd voor een nieuwe airconditioning of voor een fatsoenlijke onderhoudsbeurt? Wenst u uw verwarming uit te breiden of juist te vervangen? Een zonneboiler voor het warme water kan ook een slimme keuze zijn. Contacteer ons voor de antwoorden op maat van uw huis & budget.

ONTDEK MEER

Other related articles